ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

FAQ

Απορίες και πληροφορίες

Για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και η οικονομία. Με τη χρήση αυτών των συστημάτων κύρια πηγή ενέργειας είναι ο ήλιος και κατ αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται καύσιμα για τη θέρμανση της οικίας σας ή της πισίνας σας. Ο δεύτερος κυριότερος λόγος είναι η ενεργειακή αυτονομία που σας παρέχει ο ήλιος. Επιπλέον ακόμα και τις μέρες που δεν είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστες εσείς εξασφαλίζετε ζεστό νερό για το σπίτι σας λόγω υψηλής απόδοσης του συστήματος.
Ξενοδόχος από τη Σαντορίνη ήρθε σε επαφή με την ΕΝΕΡΚΟΝ και έθεσε ως πρόβλημά του ότι έχει υψηλό κόστος θέρμανσης γιατί χειμώνα καλοκαίρι αναγκάζεται να βάζει πετρέλαιο για να ζεσταίνει το νερό των τζακούζι των δωματίων. Άμεσα του εγκαταστήσαμε σύστημα θέρμανσης των νερών με σωλήνες κενού και μια ολοκληρωμένη λύση με αντλίες θερμότητας χωρίς την κατάργηση του λέβητα πετρελαίου του ώστε να υπάρχει εναλλακτική σε αυτή την πολύπλοκη συνδεσμολογία. To αποτέλεσμα ήταν να μειώσει 43% τουλάχιστον την κατανάλωση σε καύσιμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εφόσον όλο το ζεστό νερό και των τζακούζι και της πισίνας προερχόταν ολοκληρωτικά από την ηλιακή ενέργεια.

Αντλία θερμότητας είναι μία ηλεκτρική συσκευή η οποία έχει την όψη μια εξωτερικής κλιματιστικής μονάδας όπως αυτές που έχουμε στα σπίτια μας (μεγαλύτερη σε όγκο) και εκμεταλλεύεται την ενέργεια που υπάρχει στο περιβάλλον για να ζεστάνει το νερό της εγκατάστασης θέρμανσης στα σπίτια μας.

Οι αντλίες θερμότητας χωρίζονται σε τρία είδη:

Στις α/θ νερού δηλαδή αυτές που εκμεταλλεύονται την ενέργεια που υπάρχει στο νερό (κατοικίες που είναι δίπλα σε θάλασσα, ποτάμια, λίμνες),σε α/θ εδάφους δηλαδή αυτές που εκμεταλλεύονται την ενέργεια που υπάρχει στο έδαφος(κατοικίες μέσα σε οικόπεδα) και σε αντλίες αέρα δηλαδή αυτές που εκμεταλλεύονται την ενέργεια που υπάρχει στον εξωτερικό αέρα οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως σε οποιαδήποτε οικία.

Η αντλία αέρα μπορεί να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, στην αυλή, σε δώμα ή σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο και να καλύψει εξ ολοκλήρου την θέρμανση μιας κατοικίας.

Η α/θ είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την θέρμανση μιας οικίας γιατί
• Είναι πολύ πιο οικονομική στη λειτουργία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή θέρμανσης. Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας τόσο πιο οικονομική είναι κατά την λειτουργία της.
• Η συντήρηση της είναι σχεδόν μηδενική. Λειτουργεί με το ρεύμα, δεν χρειάζεται να περιμένουμε ποτέ κανένα να μας φέρει το καύσιμο, και έτσι εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τον προσωπικό μας χρόνο.
• Επειδή λειτουργεί με ρεύμα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας ''κλέψει'' κανείς στο καύσιμο ή στο μέτρημα και επίσης το ρεύμα λαμβάνεται ως αγαθό και δεν μπορεί να υπερφορολογηθεί όπως τα άλλα καύσιμα.

Ο ηλιακός τριπλής ενέργειας είναι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας που από τρείς διαφορετικές πηγές μπορεί να ζεστάνει το νερό που χρησιμοποιείται ως ζεστό νερό χρήσης σε μια κατοικία.

Αναλυτικά ως πρώτη πηγή εκτιμάται ο ήλιος και σε αυτόν αποδίδεται που χειμώνα-καλοκαίρι τις ηλιόλουστες μέρες μπορούμε να έχουμε ζεστό νερό χρήσης.

Ως δεύτερη πηγή λαμβάνεται η αντίσταση που περιέχει στο δοχείο νερού. Έτσι τις βροχερές ή συννεφιασμένες μέρες μπορούμε με το άνοιγμα ενός διακόπτη να έχουμε ανά πάσα στιγμή ζεστό νερό χρήσης.

Τρίτη και τελευταία πηγή θεωρείται ο εναλλάκτης που φέρει το δοχείο και μπορεί, λειτουργώντας η θέρμανση της οικίας μας, να ζεστάνει ταυτόχρονα και το νερό του ηλιακού για να έχουμε διαθέσιμο, όποτε θελήσουμε, ζεστό νερό χρήσης.

Το ενεργειακό τζάκι νερού είναι μια μεταλλική εστία με διπλά τοιχώματα που περιέχουν νερό. Στην εμφάνιση δεν έχει καμία διαφορά με ένα κανονικό τζάκι. Στην πραγματικότητα όμως είναι συνδεμένο με το σύστημα θέρμανσης της ατοικίας μας. Οπότε με την καύση των ξύλων στο χώρο της εστίας του τζακιού μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας και να έχουμε ζεστό νερό χρήσης ανά πάσα στιγμή (αν το σπίτι διαθέτει μπόϊλερ ή ηλιακό τριπλής ενέργειας).

Εάν στην συνδεσμολογία του συνδέσουμε επιπλέον και ένα δοχείο αδράνειας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το ζεστό νερό που περιέχει για την θέρμανση του σπιτιού μας σε διαφορετικούς χρόνους από αυτούς που λειτουργούμε το τζάκι ή να δώσουμε μια καθυστέρηση στο σύστημα μας δηλαδή να συνεχίσουμε να έχουμε θέρμανση στο σπίτι χωρίς να έχουμε καύση στην εστία του τζακιού.

enercon
amea icon
amea icon
font increase icon
font decrease icon